mandag 19. juli 2010

Fram og tilbake....

Jeg så fram til to uker "fri" fra sykehuset mellom forrige og neste kur, men vi har vært mer på sykehuset enn hjemme i det siste. Idag og ble planene plutselig snudd helt opp ned. Jeg møtte opp kl 8.00 for å ta bloodprøver og etter et stikk i armen tuslet Frode og jeg opp på avdelingen for å vente på resultatene. Jeg fikk utrolig nok rommet "mitt" mens vi ventet, så sovnet så fort hode rørte puta. En time etterpå kom en lege inn og sa at blodverdiene mine, eller dvs. Hb'n var for høy til å få blod, så det måtte jeg vente med. Da var det jo bare å reise hjem da. Uten noen bedrde forklaring på hvorfor jeg er så veldig slapp for tiden.
Da vi kom hjem satte vi oss litt ute foran leiligheten og jeg prøvde å trøkke ned litt mat....og så ringer telefonen, det er Radiumen..... jeg bare visste det. Vi måtte tilbake. Kaliumnivået mitt var for lavt og jeg trengte en pose med saltvann og kaliumtilskudd. Det tok jo bare 5,5 time tilsammen. Selv sov jeg mesteparten av tiden vi var der....men kjedelig at nok en fridag skulle tilbringes der, men igjen...det er jo bra de følger med.

I morgen er det CT. Det går greit....det verste skjer til torsdag, da får jeg resultatene. Jeg blir helt kvalm når jeg tenker på torsdagen og hva som skal skje.
Til torsdag får jeg vite om kroppen tåler flere kurer, om kuren har hatt noen virkning etc etc... Det eneste jeg ikke ønsker er en prognose. Jeg vil ikke høre igjen at; "Ida, fem år til er vel ikke å forkaste". Jeg orker det bare ikke. Jeg vil ikke innstille meg på et liv med fem år igjen å leve - da er jeg sikker på at det blir slik.
Der er Frode og jeg totalt ulike. Han vil vite alt. Alt av detaljer, gjerne prognose....han må ha noe å putte inn i disse "skuffene" som jeg tror er litt typisk for en revisor. (håper jeg ikke tråkker noen flere på tærne her :o)Vi pratet litt om det...men jeg vet ikke om vi ble enig om hvordan samtalen skal foregå enda.
Jeg vil egentlig bare vite om kuren fungerer, gjør den det - supert :o) Ikke, neivel...da må de trylle fram en ny.
Jeg ser jo at den har fungert. Magen min har blitt betydelig mindre, men så var det spredningen av disse møkkacellene i kroppen min da....
Jeg møtte kirurgen min idag, han syns jeg var blitt veldig veldig tynn..........men hvordan legger man på seg da?
Jeg har så og si ingen mat som frister, magesekken er som en ert og jeg kaster fortsatt litt opp. Noen som har noen gode fete oppskrifter som er gode? :o)

Nei, nå er det natta. Må tildlig opp og på sykehuset i morgen.
Sov godt!

8 kommentarer:

Jane sa...

Kjære Ida, jeg krysser fingrene, og helt sikker at alt skal gå greit! Du er sterk ,og skal klare det!Mange klemmer!:))

Yvonne i Stockholm sa...

Nu har jag, mycket noggrant, läst ditt inlägg, Ida!
Att leva i den spänning, som du och Frode lever i, det måste vara MERA än tufft!!!
Ni skulle ha Tapperhetsmedalj för den styrka ni visar!
Ditt mod är STORT, Ida!!
Vad är VM i femkamp mot det du går igenom? Ingenting!!
När du frågar efter noen gode fete oppskrifter, så tänker jag på Heidi, flickan som bodde hos sin morfar i Alperna. Har ni den barnboken i Norge? Getmjölk var hälsokuren för henne.
Mitt i vår hjälplöshet och mitt i vår litenhet, så får vi vila i Fadershanden, hos Den som är större än vi.
Du finns här i mitt hjärta!
Sov gott båda två!
Ni är mina hjältar!

Susanne sa...

Kjære vakre Ida!!

Det er lett å forstå at du ikke ønsker noen prognose. Jeg kan ikke engang begynne å forsestille meg hvordan det er å skulle tåle slike tall som det innebærer. Jeg må ærlig innrømme at jeg heller liker din innstilling; funker den - jippi, hvis ikke, skaff en ny kur! Det er, slik jeg tenker, både viktig og riktig av kroppen å stille inn forsvarmekanismene i en slik situasjon. Den er jo langt forbi umenneskelig tøff.

Jeg syns du er tøff, Ida. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen; JEG BEUNDRER DEG!! Og ikke minst skulle jeg gjort mye for å kunne ta bort smerten og uvissheten du må leve med,
en jeg håper at vissheten om at jeg er her for deg om du trenger meg kan gjøre noe godt for deg.

Jonah gleder seg til å møte deg og gi deg en klem. Det gjør jeg også!

Vi er kjempeglad i deg, Idaen vår!

Anonym sa...

Ønsker deg masse lykke til! Angående tips til hvordan man legger på seg.. Du vet sikkert om disse næringsdrikkene som man får kjøpt? Har sett de av og til på kreftavd. på St. Olavs. Småspis mellom måltidene, det du klarer. Og sørg for at maten SER god ut.. :)

Tove sa...

Idamor!!!
Skjønner godt at du ikke vil ha prognoser angående hvor lenge man lever etc.etc.
Og får man eventuelt fem eller ti år,-hvordan i all verden blir livskvaliteten da,om jeg tør spørre???Og statistikk bør man også unngå å lese,-det er bedrøvelig lesning!!
Noen ganger er det greit å vite detaljer,andre ganger ikke!!
Ikke rart at du er tynn,-tenk på alt du har vært igjennom!!
Men ikke vær så opphengt i det,-kiloene kommer på plass når kroppen er i "vater."
Skjønner at torsdagen blir temmelig avgjørende for din del!!
Håper på det beste!!

Anonym sa...

Hei
Ser en annen nevner næringsdrikker med høyt kaloriinnhold, og du har sikkert allerede prøvd dem... Vet det fungerte for svigermoren min når ingen ting annet gikk ned.... Du får kjøpt dem på apoteket. Og har rett på å få pengene igjen.
Beundrer motet og ståpåviljen din!!!
De aller beste ønsker til dere begge fremover! M

may-iren sa...

Hei vennen, du er så tøff !! Krysser fingrene for torsdagens resultater, positive thinking positive thinking :) Ja prøv å spise jevnlig, ellers anbefales jo de flytende energidrikkene, som nå fins i uttallige smaker. Selvsagt proteiner er mer langvarig energi (typ egg, tunfisk) triks som bokserne bruker;) Selv legger jeg på meg bare jeg SER på en muffins ..:( stor klem

Anonym sa...

Hei:)
Beundrer ditt pågangsmot, kjemp videre!!!
Liker du milkshaker?? Jeg er kokk ved et sykehus... Der har vi droppet apotekdrikkene til fordel for de hjemmelagde.
Banan/sjokoshake: Myye tint fløteis, litt h-melk til tynn nok konsistens, 2 bananer og ca.3 ss.drikkekakaopulver, bland sammen med blender eller stavmikser... Andre smaker? Bytt ut sjokoladen/bananen med jordbær/a.bær eller fruktcoctail, hva som helst! Smoothies og youghurter kan også fetes opp, bland i litt smaksfri olje, MANGE kalorier opp... Lykke til videre:)