mandag 26. juli 2010

Fjellgeita :o)

Da var jeg tilbake fra hytta, og tilbake fra dagens besøk på sykehus, for det ble med et dagsbesøk. Et dagsbesøk preget av venting.
Legen mente jeg hadde behov for noen dager ekstra hjemme for å få blodverdier mer stabile samt komme meg litt mer, og kanskje legge litt på meg. Så da blir det et par dager hjemme før jeg skal tilbake til torsdag for innleggelse og ny kur. I morgen må jeg tilbake en liten tur – pet-scan. Resultatet der blir spennende, nesten litt for spennende.

Nå, en god del timer etter møte med legen og etter mange analyser etterpå liker jeg ikke lenger det legen sa. Uff, hun mente det sikkert bra; "det er jo viktig for meg at du får noen fine dager hjemme når du kan være hjemme..." Jeg tolker jo det nå som om hun ser på dette som mine siste dager. Jeg blir sprø.... alt analyseres og tolkes i hjel. Jeg har jo fått tre kurer og blitt litt bedre, og jeg har tre igjen....men hva da etterpå? Det skal mye til for at kroppen min tåler mer cellegift....vil jeg bli bra?

Fikk et spørsmål på bloggen om hvordan type kreft jeg har.... det vet ikke jeg, og heller ikke legene helt sikker. En eksakt diagnose har jeg ikke, bortsett fra det lille de har fortalt at det er en aggressiv form for lungehinne - og buk kreft…som er vanskelig å kurere….kanskje håpløs, men det orker jeg ikke tenke på. Jeg skal bare bli frisk. Vevsprøver er blitt sendt verden rundt, men ingen har klart å komme nærmere en mer spesifikk diagnose. Uansett, formen har kommet seg drastisk etter forrige ukes kalium-overføringer. Jeg orker mer og har mindre smerter. Bare i helgen hadde jeg det helt fantastisk. Første dagen gikk Frode og jeg en tur i fjellet, og i ganske bra ulent terreng, og jeg orket det! Selv om legger og rumpeballer skalv etter de 20 første meterne og Frode måtte dytte meg litt i starten gikk turen kjempebra og følelsen av å mestre dette var ubeskrivelig. Dagen etter gikk mamma, Asle og jeg samme turen, men bare litt lengre. Jeg fant en bekk hvor jeg vasket ”håret”…….helt nydelig. Da følte jeg meg levende da.
Ellers så har jeg bare slappet av og kost meg i helgen med god mat, kos og masse søvn.
Nå må jeg ta en dag av gangen og satse på at kroppen min og jeg vil det samme!
God natt!

11 kommentarer:

dobbelmamma sa...

Så fint at du har hatt en slik herlig helg !! Kan tenke meg det var godt å komme ut å gå i fjellet. Naturen gjør oss mennesker godt !!!
Og klart, du SKAL blir frisk !!

Ikke alltid jeg legger igjen spor hos deg, men jeg leser alltid og du er ofte i mine tanker.....

Klem og god natt

ElinPelin sa...

Alt i alt høres det ut som du er på en positiv vei! Jeg har et bilde til dere her, som har blitt litt forsinket i leveringsprosessen grunnet ferie:o) Hvor finner vi deg/dere f.eks torsdag eller fredag ettermiddag? Eller er det en annen dag som passer bedre for "overlevering"? Klem

c";)AT sa...

Hei, fantastiske deg. Jeg tittet etter dere på fjellet i helgen =o) Hadde jeg truffet dere så hadde du fått verdens sterkeste bjørneklem og "go'klemmen" som jeg pleier å si til mamsen din ;o) Vi satt og spiste rømmegrøt på Blestua, og for hvert menneske som gikk forbi eller bil; "Er det Ida og de? Er det Ida"? He, he... Det er så fantastisk å høre når du har vært på fjellet!! Det må gi deg utrolig masse energi! Nå får du noen dager å "fete deg opp" på, så har du sikkert litt mer energi til å starte på ny kur. Ønsker deg all mulig tvi, tvi for pet-scanningen i dag!!! Krysser fingre, tær, hårlokker og alt annet på kroppen for at det gir gode resultater. Stå på, vennen! Tenker masse på deg. Her kommer verdens sterkeste bjørne- og energiklem

Cecilie sa...

Så utrolig godt å høre at du har hatt en fin helg, og ikke minst har orket å gå lange turer i fjellet. Det kan jo ta pusten ut av enhver det.
Lykke til med kuren på torsdag snuppa.
Tenker masse på deg!
Store klemmer

Anonym sa...

Dette høres helt fantastisk ut!!!Du har kommet deg bra!!Bare at du orket den fjellturen!Det er jo tegn på at behandlingen fungerer og at du er på rett vei!!!
Som du selv sier,-det handler om å ikke gi opp!Leger har en tendens til å ordlegge seg feil,-de har lest altfor mye faglitteratur!
Lykke til videre!:))

Trine sa...

Så fantastisk Ida!!! Så glad jeg er for at du har fått føle deg "menneskelig" igjen med hytte, fjell, familie og god mat:-)! Dette er deg så vel unt!

Tonje sa...

Hei Ida! Vil bare si at jeg beundrer deg og ditt mot! Har lest bloggen din lenge, men så har jeg aldri kommentert. Syns du er kjempeflink, hørtes nydelig å gå tur!!

Klem

Anonym sa...

Jøss.. Fjelltur og greier, det må jeg si. :) Imponert over hvordan du håndterer hverdagen, og det gleder meg virkelig at formen har vært bedre!

Virker som dine venner og familie støtter opp om deg. Det er utrolig viktig. Til tross for mitt kortvarige(heldigvis) møte med kreften, merket jeg at ikke alle rundt meg taklet det like godt. Er jo forståelig, det er jo alvorlige greier, selv om det fins utallige typer og stadier. En "positiv" ting med hele kreftsykdommen var at jeg fant ut hvem jeg vil definere som mine nærmeste venner.

Uansett ønsker jeg deg masse lykke til videre!

Anonym sa...

NÅ heier jeg på deg !!!! På Froden din, mamsen din, Atle din, papsen,svigerpapsen og svigermamsen !

Du og du hvor flink du har vært, tenk...gå tur i fjellet, mmmmm...d er godt det, kjenne den herlige luften, roen som smyger seg om deg.
Sjelefred, kalles det.
Ekstra fred blir det når du har en slik fam. som stiller opp så de beste dagene dine blir som solen !
Glad for å lese at dette har vært possitvt for deg.
Så nå skal jeg stå på hodet, krysse "atlanteren" for deg når du skal begynne på kuren til Torsdag.
Ruskesaraklemmer m/ energi sendes.
Glad i deg du vakre vennen :o)

Jane sa...

Så fint Ida som du hadde det bra på fjellet! Jeg krysser fingrene og ber for deg Ida!Mange klemmer:))

Anonym sa...

Så koselig å lese at du hadde en fin, og hyggelig tur på hytta.:) Tar av meg hatten for deg.... 2 turer og greier, det får en si. Supersterk er du.:))

Tenker på deg hver dag Ida.

Stor klem...