mandag 22. mars 2010

Ikke bare bare å være pårørende ....

Uff.....føler jeg behandler de nærmeste rundt meg som søppel idag...og.. Dagen startet greit, men så har den gått opp og ned ut i fra hvor store smertene har vært... Plutselig Høyt oppe... og så langt nede...merker at lunta er ekstremt kort, så jeg må stadig bite meg i leppa og puste litt ekstra. Herregud, er det så vanskelig og ikke lese hva jeg tenker??? Stakkars Froden min...godt han er verdens mest tålmodige sjel.

Plutselig hogger det til, smertene, og de kan sammenliknes med et balltre som blir slått midt i magen og en kniv i beinet.
Etter et møte med smerte-teamet, ble vi enig om at jeg skulle kobles til morfinpumpe. Så nå ligger jeg her da, og kan dosere selv - og livet er litt lettere :o) GlaPumpa!!

Ellers har vi hatt et annet møte her idag og, med hjemmesykepleien. De...og forsåvidt vi ønsker å få det til slik at jeg kan få OliClinomel hjemme om nettene, slik at vi slipper å sove her hver natt jeg må ha ekstra næring. Vi snakker en lett oppkobling som jeg til syvende og sist regner med at Frode og jeg kommer til å koble opp selv.
Men...Her snakker vi effektivitet.... På møte kom det altså en sykepleier, avd.sykepleier, en som er praktiserende og en som utfører fra Gamlebyen bydel....(fine titler...) i tillegg skulle det vært en sosionom, men hun hadde fri, så da fikk jeg spørsmål om det var greit at presten ble med???? Da syns jeg det gikk litt langt... det er jo tross alt ikke begravelsen min vi skulle planlegge....bare hvordan jeg skal få "maten" min om natta.... Men men... møtet gikk fort, og vi ble enig om en lett prosedyre som nå snart kanskje skal utføres i praksis... blir spennende!

Svar på prøvene kommer ikke i morgen som jeg først fikk en slags beskjed om, men jeg er ikke overrasket. Det siste jeg hørte nå var at lege-teamet skal se på prøvene til torsdag og planlegge behandlingsopplegget da. Så da blir det kanskje torsdag .... eller fredag... Nå vil jeg bare i gang, selv om jeg gjerne skulle vært på hytta i påsken så er dette nå viktigere. Nå må kroppen fikses!

Jeg blir på sykehuset helt til jeg får noe svar nå. Både for Frode- og min del så er det tryggest nå. Så dersom noen vil ta seg en tur, ligger vi på rom 311 i 3. etg. Vi kan by på kaffe, te, sviskejuice og Mariekjeks fra A3 sin kantine :o) Yummi!

2 kommentarer:

c";)AT sa...

Hei, supersøta =o)
De rundt deg takler dette, Ida. De kjenner deg, er der for deg, er voksne mennesker som må tørre å stå i en vanskelig situasjon, - at dette faktisk er virkeligheten akkurat nå. Ja, det er helt for j....! Det er det som er virkeligheten akkurat nå.
Jeg er sikker på at Frode ønsker å være der for deg 100% og av hele sitt hjerte ;o) Det at du selv sier at du behandler de rundt deg som søppel, beviser jo bare at du har omsorg for dem. Omsorg begge veier er fint :o)
Så fint at du har fått smertepumpe som kan reguleres etter behov. Å få et balltre over magen hørtes jo verre ut da ;o) Får håpe at du klarer å regulsere dette etter hvert slik at du kan være hjemme eller på hytta. Men, som du sier; først og fremst få noen helvetes svar!! Svar får du i løpet av denne uka og da kan dere konsentrere dere om videre behandling. Jeg krysser fingrene for at det blir slik!! :o)
Det er sikkert mer avslappende å være på M enn å styre frem og tilbake nå, Ida, - at dere kan "roe" dere der nå til dere får noen svar. Mariekjeks og sviskejuice hørtes jo helt nydelig ut!! *skrattler* Noe annet som du fyser på og vet kunne smake?
Hva med Smoothie med frosne jordbær og bringebær, banan (karbohydrater), egg (for proteiner) og ananasjuice eller annen frisk flytende ting? For variasjon kan du jo bytte ut med eks. en blanding av frosne skogsbær. Eller hva med en energidrikk av 1/2 appelsin, 1/2 sitron, 1 egg og 1 ss sukker (vet at du ikke vil ha sukker, så da kan du evt. bruke Fruktose eller 1 ts Natreenpulver). Begge drikkene er jo avhengig av blender.... Veldig frisk drikk, men kan kanskje bli litt surt for magen din? Du får vel så mange tips at du er lei de snart uansett, he, he... ;o)
Nok en verdens sterkeste bjørneklem fra Kittyc";)AT

monica sa...

Hei snuppelupp:0) å bare si meg enig med kommentaren over her- prøv å tenk om det var omvendt og at det var Frode som var syk og som trengte å bruke deg som hoggestabbe og søplebøtte en dag hvor alt bare var jævlig... Du hadde selvølgelig tatt imot og tålt det, for det er det den personen du ELSKER mer enn alt i hele universet trenger akkurat da... Nei ikke bekymre deg for Frode du Idamor, han er nok glad at det er såpass futt i deg at du orker å være en kruttønne han, tror jeg :0)
Tenkte at jeg skulle en tur nedover snart, og at vi skulle prøvd å møtes da, hvis du er i form til det, selvfølgelig... Nevøen din har begynt å si: "pappa!"( helt rent) og jeg er fortsatt "mam-mam", men det kommer seg. Regner også med at innen en måned så kryper han, for det er neeesten at han får det til nå :0) Huff, tiden går så altfor fort, synes det bare er noen uker siden jeg kom hjem fra sykehuset med ham, og nå sitter han ved bordet på egen stol og spiser frukt (som han holder selv), mens han roper på pappa og "mam-mam". Skummelt.... :0) Opp med haka, trykk på pumpa og gi mannen din en laaaang klem nå snuppa :0) Stooooor klem fra Monica og Torbjørn