onsdag 27. oktober 2010

Oppsummering av medias dekning av Idas kamp mot kreften og helsevesenet

VGTV:En tolv sider stor artikkel sto på trykk i VGhelg 18.oktober 2010. http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10025563

Svenska aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8011418.ab

Drammen tidende: http://dt.no/nyheter/idas-kamp-1.5743340

Frode har også blitt intervjuet på P4, mandag 25.oktober 2010. Her er linken til intervjuet (trykk på sendingen 25.oktober): Intervju på P4 Og du finner det 13:45 ut i klippet.

Hilsen fra Susanne

13 kommentarer:

Martin sa...

Det er så gripende å se denne dokumentaren. Jeg forstår godt at den setter seer-rekorder og sprer seg til Sverige.
Frode ble jo også intervjuet om saken på P4.
Jeg håper at vi som kjente Ida og vet hvordan hun ble behandlet gir uttrykk for hva vi mener til pressen og i det politiske miljø?
Det var et av Idas siste ønsker at andre skal slippe å kjempe like hardt for å bli hørt.

Anonym sa...

Håper dere nære Ida kan holde liv i denne Bloggen. Jeg er i samme situasjon som dere har vært, fordi min søster(som er like gammel som Ida) er blitt gitt opp at legene. denne Bloggen har hjulpet meg i hverdagen. jeg håper dere fortsetter å skrive hvordan det går med dere og tanker dere har. Ønsker dere alt godt i fremtiden. Dere har en sterk og kjærlig engel som passer på dere nå.

Susanne sa...

Kjære anonym.

Vi skal prøve å holde liv i Idas blogg. Dessuten skriver jeg litt på min egen blogg også, hvor jeg blant annet kommer til å skrive litt om det savnet jeg kjenner etter Ida. Du finner bloggen min på Idas framside under "Min bloggliste". Bloggen heter "Susannes lykkeland".

Håper virkelig det går bra med din søster! Sender deg mange varme og gode tanker!

God hilsen fra Susanne

Anonym sa...

Tusen takk for svar. Godt å høre!
Varme sendes tilbake :)

Cecilie sa...

Det er utrolig bra at Idas historie har fått en så bra dekning, og ikke minst til Sverige også. Håper at dette får konsekvenser for ansvarlige leger, og at ingen flere får oppleve dette.
Jeg er innom bloggen daglig enda, har ikke helt gått opp for meg at hun ikke kommer til å skrive her mer.
men det er kjempe bra at dere fortsetter kampen for Ida, utrolig sterkt gjort av dere.

Klemmer fra Cecilie

Krstine sa...

Ida gjorde det hun kunne for at andre ikke skal oppleve hva hun gjorde med helsevesenet. Nå er det opp til oss å fortsette kampen for henne. Jeg forstår ikke hvorfor helse- og omsorgministeren ikke har tatt noen stilling til denne saken etter at mediene slo den stort opp. Hva har skjedd med Dr. Håpeløs? Nei, vi gir ikke opp, det skylder vi Ida.

Inger sa...

Ida! Vad du kämpat tappert. Jag har tittt på filmen flera gånger och förstår att du och Frode hade så mycket kärlek till varandra som för andra kanske ryms under ett helt liv. Nu har du blivit en ängel men satte ett djupt och innerligt avtryck i det korta liv du fick leva. Vila i frid Ida. Många tankar till Frode, din livs kärlek.

Jane sa...

For meg som fulgte denne bloggen, og hele denne kampen. Jeg har en viss tomhet i hjertet i dag når jeg logget meg på Internett og et spørsmål fikk meg til å tenke: Hvor er Ida?
Svaret kom når jeg tenkte på alt hun har lært meg: mot, styrke, kamp, at sann kjærlighet eksisterer, og kanskje den største lærdommen av alle :Jeg må ikke klage på småting som jeg finner i livet mitt.
Jeg synes at hun er ikke borte, hun er i hvert hjerte hun vant , og hun vil leve evig der. Inntil en dag Ida, og takk for alt jeg lærte med deg på VEIEN din."saudades".:))

Yvonne sa...

Jag har sett filmen... flera gånger och jag berörs.
Jag har läst artiklarna... flera gånger och jag berörs.
Jag har lyssnat på intervjun med dig, Frode... och jag berörs.

"STÖRST AV ALLT ÄR KÄRLEKEN"
Frode och Ida, ni är ett exempel på att det är sant- att störst av allt är kärleken!
Ni har visat oss alla vad sann och äkta kärlek är.
Kärleken ger aldrig upp!
Kärleken består i evighet!

Yvonne sa...

"Ty jag är Herren, din Gud, jag tar dig vid handen och säger till dig:"Var inte rädd,jag hjälper dig."
- Jes 41:13

Vi glömmer dig inte, Ida!

Anonym sa...

Idas historie er dessverre ikke unik. Med en kreftsyk ektemann som også er gitt opp av helsevesenet og møtt av arrogante leger som kan ikke kan behandle pasienter som mennesker, har jeg ikke hatt problemer med å kjenne på Ida og hennes families fortvilelse!Det er forferdelig å være pasient, og det er grusomt å være pårørende, og vi blir verken "hørt eller sett". Overlatt til å klare seg selv, slik er følelsen en sitter med. Det er mange Dr.Håpløs,og selv om det er blitt mer fokus på legers måte å "møte" pasienten på, så synes det å skje veldig lite.Det er et paradoks at de står frem og skryter av helbredelsesprosenter for enkelte krefttyper når det er så enormt mange som opplever å ikke være verdt å kjempe for. Etter at vår familie ble rammet av kreft har jeg hørt og lest uttallige historier om triste opplevelser med leger og helsevesen. At ikke alle kan behandles, må vi nok akseptere. Men skal vi akseptere nedlatende holdninger når man ytrer ønske om å kjempe for sitt liv? Er det overraskende at så mange velger alternativ behandling??? Kanskje det er fordi de føler at noen virkelig prøver å hjelpe dem, om det så er bare for å leve godt så lenge de kan...
Jeg håper at Idas blogg, og andres, til slutt kan være en kraftig nok tankevekker til at mennesket/pasienten blir en viktigere del av legeutdannelsen!(Det har tydeligvis ikke vært det)
Til slutt, takk for at Ida og familien har delt sin historie med så mange! Hvil i fred.

Anonym sa...

jeg har også opplevd det samme. forferdelig at man ikke kan bli møtt med respekt og litt omsorg.

Anonym sa...

Jeg kom først over denne bloggen etter at du gikk bort.

Jeg så først dokumentaren deretter startet lesingen om veien din .. en reise med et så vakkert menneske.. så biledlig.. så nært.. jeg har grått med deg ..smilt med deg .. i takt med din berg og dalbane..

Jeg mistet min gode venninne for 2 år siden..hun satt på et venterom med sin 6 ukers gamle baby og fikk beskjed om at hun hadde 8 uker igjen å leve..
Men det hun ga meg iløpet av de 8 ukene er kanskje ikke alle forunt å oppleve iløpet av et langt liv engang..for meg ble hun symbolet på livet.. på betydningen av det å få leve.. .. vi delte så mange fine stunder så mange øyeblikk .. investerte i hvert sekund vi var sammen for tida rant fra oss..og hun er fortsatt med meg..hver dag i hjertet mitt.. det samme er du Ida.. du lever videre i så manges hjerter.
Dere er for oss stjernene på himmelen, diamantene som glitrer i snøen, vinden som stryker ansiktet, solstrålene våre...

"Some People come into our lives and quickly go. Some people move our souls to dance. They awaken us to a new understanding with the passing whisper of their wisdom. Some people make the sky more beautiful to gaze upon. They stay in our lives for a while, leave footprints on our hearts, and we are never ever the same."

govarm klem til deg og din Frode fra meg <3