lørdag 23. oktober 2010

Hvil i fred, Ida!

Vi savner deg så intenst. Jeg er redd for morgendagen, for hva den blir uten deg. Jeg skulle ønske jeg kunne beskrive hvor vakker du er, men mine ord vil aldri yte deg retterferdighet.

På vegne av de nærmeste ønsker jeg takke for alle blomster, fine ord, meldinger og en takk til alle tok et siste farvel med Ida i Bragernes kirke. Det har gjort et dypt inntrykk på oss, all oppmerksomhet som er vist Ida og oss pårørende. Ida var spesiell, det finnes bare en Ida.

VG har laget en bildespill med både foto, film og lyd i fra Ida. Det kan dere finne her http://www.vgtv.no/?id=33097&category=1

Susanne vil snart oppdatere bloggen med noen minneord om Ida.

57 kommentarer:

Mann, 43 sa...

Jeg har nettopp sett videoen på VG, og sitter selvfølgelig med tårer i øynene og gråt i halsen. Alle burde se videoen og tenke en stille takk for det man har å være glad for. Og det er ikke slett ikke lite for den som er frisk og bor i et fredelig land. Vi vet det, men vi tenker nok ikke på det så ofte. Takk for påminnelsen.

Madeleine Norrman sa...

Jeg så nettopp videoen til Ida på vg.nett og sitter her helt gråtkvalt. Jeg tok meg selv i å hylgrine og hikste over en person jeg aldri har møtt før fordi historien deres er så gripende og vakker på en bisarr måte. Må Ida hvile i fred og alle mine tanker går til deg, Frode, og alle i familien og venner. Jeg unner ikke selv min verste fiende denne skjebne. Det er nok ikke mye til trøst, men jeg ønsker dere masse lykke til videre og sørger med dere over tapet av en vakker, nydelig kvinne.

Anonym sa...

Ble dessverre ikke oppmerksom på denne bloggen før nå, etter å ha sett videoen på VG. For ei nydelig jente. Jeg misunner dere som kjente henne, og jeg sender dere varme tanker i sorgen.

Susanne sa...

Idan min! Du kan kan kunsten å gripe folk, selv etter din bortgang. Jeg savner deg så innamri! Det er så tomt her uten deg, så enormt tomt!

Jeg beundrer deg! Det har jeg alltid gjort!

Glad i deg for alltid.
Klem fra Susannen din.

Anonym sa...

Tror de fleste som så innlegget på VG satt igjen med tårer i øynene. Ida virket som en herlig jente med et stort hjerte.

Ønsker hennes nærmeste alt det beste.

Mvh Christian

Anonym sa...

Har akkurat sett vg videoen,man får tårer i øynene og får så vondt. Jeg blir så minnet om mamma som også døde av kreft, kampen og alle kreftene som forsvant..
Varme tanker til deg,Frode og Idas familie..

AgS sa...

Også jeg har sittet og sett på video´n nå. Takk for å dele dette Frode. Og jeg håper du kan komme deg videre og bevare de gode minnenen. For en flott jente Ida var, varm og snill! Og det er jammen du også Frode. Håper du med tid og stunder klarer å kose deg med de gode minnenen dere har sammen. Heldig er du som har opplevd lykken ved den store kjærligheten - glem aldri det ;o) Når sorgen er stor så har også kjærligheten vært det.

Store varme klemmer fra meg.

Anonym sa...

Min dypeste medfølelse til dere alla som sitter igjen med sorgen og savnet etter et nydelig menneske! Har fulgt bloggen til Ida daglig siden mai og blitt så glad i ei jente jeg ikke kjente.Hennes onde skjebne har grepet meg dypt. En rørende video! Mvh. Bente.

Anonym sa...

Hvil i fred Ida! Du satte fokus på noe veldig viktig, og jeg er imponert over hvordan du sto fram i bloggen. Det krever en spesiell person å stå fram slik!

Sender min største medfølelse til Frode, familie og nære venner! Er vel vanskelig for de som ikke har hatt kreft selv eller hatt kreftsykdom i nær familie å forstå hvor rått og brutalt kreft rammer..

AJ

Mann, 30 sa...

Hvil i fred.

Jeg har selv hatt kreft og kjenner meg igjen i noe av det som sies om helsevesenet. Det føltes ofte som om de ikke hadde tid til å bry seg.

Mine kondolanser til alle som har mistet en fantastisk person.

Jane sa...

Tårene rant.Det var en utrolig gripende artikkel som var skrevet om henne og hun var kjempeflink til å sette ord på tanker og følelser også !Hun var et fantastisk menneske, og vil bli husket av mange nå .Ønsker familien lykke til videre. Tenker på dere!Sender mange varme klemmer.

Anette sa...

Hvil i fred vakre Ida..! Forferdelig trist at det endte sånn for deg...:(

Anonym sa...

Tusen tusen takk for at dere deler dette.
Har sett filmen på vg, og sitter her med tårer i øynene og en våt serviett. Håper dere som er pårørende finner styrke til å gå videre.
Det virker som IDA var et fantastisk menneske. Ta godt vare på hverandre i sorgen.
Tenner et lys i kveld for Ida, og tenker på dere.
Varme tanker fra nord.

divaen sa...

veldig vakker og gripende videoen på vgtv.
jeg skulle ønske kreft ikke fantes..
kansje naivt..men er så urettferdig
at fantastiske mennesker som ida skal dø av en sånn sykdom.

Anonym sa...

Dette var trist ja har lest igjennom hele bloggen i dag. EN sterk jente som kjempet til siste slutt.

Jeg har selv kreft men det er testikkel kreft med en overlevelses prosent på 90%. Jeg er i trygge hender, tør ikke tenke på hvordan jeg hadde reagert med den tøffe sykdommen Ida hadde.

R.I.P

Yvonne sa...

TACK Frode att du delade med dig av bildespillet!
Tack att du har låtit oss få vara så nära din älskade Ida!
Det finns bara en Ida... och hon är din!
Hon var och hon är en ängel!
Allt av det allra bästa mitt i sorgen och saknaden, det önskar jag dig och Idas närmaste!

Anonym sa...

Jeg vil bare si til deg,Ida.. Du er ei fantastisk jente! Du kjempet for hverdag,og livet er ufattelig urettferdig. At du ikke lenger er med oss alle.

Takk for at du delte livet ditt til oss alle.
Hvil ifred,vakre Ida!

Anonym sa...

Jeg kondolerer veldig mye, trist at noen taper kampen mot kreft. Men nå har ho det bedre.

Hvil i Fred Ida!

-Jare

Guro sa...

Kjære alle som sto Ida nær. Jeg har fulgt deres kamp gjennom bloggen og som venninne og kollega av KB. Idas blogg har gjort meg litt klokere og mye mer oppmerksom og takknemlig i hverdagen. Jeg kjente henne aldri, men tenker at jeg vil prøve å ta vare på hennes livsglede - føler jeg skylder henne det, som en takk for at hun delte.

Anonym sa...

Kondolerer.
Utrolig trist og urettferdig historie om en ung og oppegående jente som dør av kreft. Har sett videoen på VG og den forteller om en lang og vanskelig kamp som mange av oss aldri kommer til å forstå.

- Takk for at dere deler historien med oss andre.

- Christer
Hvil i fred.


Jeg skal tenne ett lys for

Anonym sa...

Frode, du virker som en fantastisk kar som har vært gjennom alt dette, vel vitende om at du kunne ende opp alene til slutt. Jeg håper du spesielt overlever vakuumet som oppstår etter å ha mistet en så spesiel, så nær.

Klumpen i halsen har aldri vært større, takk for at dere deler denne historien med oss. Hvil i fred Ida, og lykke til dere andre som står igjen med sorgen.

-Camilla

~ Heidi ~ sa...

Vakker og trist video jeg fikk se på vg, men det er bra du delte det med så mange!

Kondolerer til dere som sitter igjen!

Mvh Heidi

Anonym sa...

Det var en trist dokumentar, tårene renner her og. Du må huske på den gode tiden dere hadde sammen, det er det livet handler om. Hvil i fred Ida.

Morten

Anonym sa...

Var ikke klar over denne bloggen før jeg så videoen. Den var sterk. Varme tanker til Frode, og andre pårørende for den styrken dere har vist i Idas kamp, for sorgen dere bærer, og for livet deres framover.

Hvil i fred, Ida!


Erik L.

MichelleT sa...

Jeg aner ikke hva jeg skal si. Nettopp sett videoen, og sitter igjen med tårer og gråt i halsen. Ida var virkelig heldig som hadde deg, Frode. Sender varme tanker til alle pårørende. Styrken deres er beundringsverdig.

Hvil i fred, Ida.

Anonym sa...

Jeg kjenner jeg blir flau over meg selv. Jeg klager over kulda. Jeg klager over travle dager. Jeg klager over en kjæreste som bor altfor langt unna. Jeg klager over studentlommeboka. Jepp. Jeg blir rett og slett skamfull.

Jeg kan ikke si annet enn at jeg kondolerer så mye. Ida ser ut til å ha vært ei fantastisk jente, søt, sterk og morsom.

Takk for at dette minnet meg om å ta vare på og å være glad for det man har her og nå.

Ønsker deg, Frode, og resten av Idas venner og familie alt godt for fremtiden! Ta vare på dere selv!

-M-

Trine sa...

Kjære vakre Ida og Frode,

Tusen takk for at dere har delt livet med meg og alle andre denne tiden. Det har vært tunge dager, triste dager, tøffe dager, men også lykkelige dager som har gjort meg bevisst på de små tingene i livet som man ofte tar for gitt og glemmer.

Du er et av de vakreste menneskene jeg har møtt, jeg glemmer deg aldri.

Mine tanker går til Frode og familien i denne tøffe tiden.

Varme tanker fra ukjente Trine

Anonym sa...

For en utrolig fin film som ligger på VGtv. Det er så synd at livet er urettferdig. Hvorfor skjer ikke mirakler med dem som faktisk kjemper til siste slutt med å få leve noen stakkarslige dager lengre? Så søt du var Ida, jeg håper du har det fint oppi himmelen! Her er mitt smil til deg ---> :D

Emilie

Anonym sa...

Hvil i fred,Ida...traff deg aldri,selv om du "bodde"i "min"avdeling.
Lykke til videre,Frode!

Anonym sa...

Vakker film om en vakker engel...
Verden er blitt fattig!

Anonym sa...

Hvil i fred Ida<3 Håpe du har det godt der du e nå! Tusen <3 takk for den åpenheten dokke har hatt og for at dokke har delt detta med alle oss andre..

Kondolere te Frode, familie, venner og bekjente. Håpe dokke kan finna styrke i kverandre i denna tonga tiå...og ikje minst i alle minnene dokker har med Ida...
kantane i trekanten e spisse og dei skjere i hjerta...men itte kvart vil dei spisse kantane gå over te å bli rondare i formen, og det vil bli ein ball...ein ball som trille rondt i hjerta og som ikje lengre gjør vondt...men som e fylt med glede over alle minner og ord som e delt<3...og sorgen, enklare å leva med...

varme klemmer sendes!

Anonym sa...

Hvil i fred, Ida.
Det var en utrolig sterk film. Jeg gråter, og takker også for påminnelsen om at vi må være mere ydmyke og takknemlige.
Håper dere alle i familien finner styrke i sorgen.

Heidi

Anonym sa...

Du berørte så mange...

Hvil i fred du vakre jente. Vet at du kommer til å være rundt dine kjære og passe på at de har det bra.

Med stor respekt

Wenche

Anonym sa...

En gripende historie som får frem en storm av følelser.Man blir minnet om hvor glad man skal være for alt man har.Har selv mistet nære og kjære av kreft, og har nære som i dag står midt i kampen.Har lært meg å tenke at livet er I DAG,her og nå, og prøver å nyte hver stund. Ble nok en gang minnet om det av denne filmen.Takk for det!Håper at alle de varme tankene alle sender til dere som stod Ida nær kan gi litt styrke og hjelpe dere gjennom sorgen.Hvil i fred, Ida!

Lisa sa...

Hvil i fred Ida. Sitter med tårer i øynene etter å ha sett videoen på vg, ufattelig trist at noen skal oppleve det du har vært igjennom. :(

Varme tanker til Idas familie og venner.

Cecilie sa...

Hvil i fred solstråla...
En sterk film, som fikk alle følelser i sving.
Jeg må bare få si til deg Frode, at jeg syntes du var så utrolig sterk i begravelsen til Ida, vil tro det tok mye bare å gå frem. Det viser hvor sterk du har vært for henne hele veien.

Alle tanker går til Frode, foreldre og resten av familien og venner.
Ta vare på hverandre, og snakk om alle de gode minnene dere har sammen med Ida.
Dere er sterke alle sammen, og jeg håper dere finner styrken til å gå veien videre.

Varme klemmer fra Cecilie, Drammen

Anonym sa...

Jeg leste om Ida igår og så den lille dokumentaren idag. Jeg ble dypt grepet av Idas historie - jeg har grått og følt en sorg og fortvilelse over hvor skjørt og urettferdig livet kan være. Jeg mistet selv en yngre bror for noen år siden - han døde i en alder av 33 år - så jeg tror vet noe om hvor vanskelig og ufattelig vondt Frode og Idas famile har det nå. Dere skal vite at sorgen døyver, men savnet kommer alltid til å være der.

Jeg tenner et lys for Ida, og ønsker dere som er igjen styrke og mot til å gå videre. Varme tanker til dere alle.

Unknown sa...

Dypt rørt av både video og historie sitter jeg her og er så takknemlig for at dere ville dele. Min dypeste medfølese i sorgen.

Marianne sa...

Eg såg nettopp videoen på vg, og ville sei kondolerer. Sitter her med tårer i augene og klump i halsen. Dette er noe dere ikke fortjente!

Anonym sa...

Jeg er dypt rørt av både videoen på vg-nett og historien til Frode og Ida. Jeg tror ikke det er en sjel i denne verden som ikke vil føle med dere. Ida så ut som en fantastisk jente, en som ville kjempe til det siste. Det er sånt man blir rørt av. Jeg vil gjerne dele mine varmeste tanker til de nærmeste pårørte.

Anonym sa...

Jeg gråter og gråter. Så ufattelig trist. Kondolerer så mye, dere har mine\ aller varmeste medfølelse.

Anonym sa...

Kan ikke gjøre annet enn å gråte, har selv mistet to nære av kreft så dette var en hjerteskjærende historie. Kondolerer så mye. Dere har min dypeste medfølelse i sorgen.

Anonym sa...

Utrolig sterkt å se videoen på Vg...sitter med tårer nedover kinnene og en uendelig tristhet men samtidig beundring for Ida hennes kjære. Min dypeste medfølelse i sorgen...

Anonym sa...

Kondolerer ;( Har brukt store deler av dagen i dag til å lese gjennom hele bloggen etter jeg så videoen på vg i går. Tårene renner, verden er så alt alt for urettferdig.

Hvil i fred Ida.

Anonym sa...

Jeg føler med dere alle, det er utrolig trist at en så ung en skal dø så tidlig, men døden kommer en gang til alle uansett hvor mye man ikke vil. Leste innlegget i avisen, sitter her med tårer i øyene.
Ida var sikkert en fantastik person, jeg kan tenke meg at hun var glad i dere alle som støttet henne gjennom kreften til siste slutt.
Meg og min familie mistet en veldig nær venn av familie for 4 år siden, hun var utrolig positiv, glad, humørspreder, alt man kan tenke seg, ubeskrivelig. Plutselig en dag var hun borte.

Jeg kondolerer.
Lykke til videre,

hilsen en fra bergen, 14 år.

Anonym sa...

Hvil i fred!

Hälsningar från Sverige!

/R

Anonym sa...

jeg så akkurat videoen på www.aftonbladet.se, en av sverige største aviser. Det er en så utrolig sterk og så utrolig viktig fortelling dere formidler. Rørende og sterkt.

Varme tanker til familien.

Anonym sa...

Jeg begynte å følge bloggen til Ida for over et halvt år siden og hun har vært i mine bønner siden. Det er fryktelig at dette skulle skje med henne, hun virket som et nydelig og ressurssterkt menneske, fylt av godhet, glede og kjærlighet. Hadde et inderlig håp og en tro på at hun skulle klare det. Jeg tenker på dere, som etterlatte. Ta vare på de gode dagene og tankene i minnene deres og gjem på de. Flott artikkel i VG og gripende film. Sender masse tanker og bønner.

Anonym sa...

kjære Frode og resten av familien til Ida.
først av alt vil jeg si at vi, min mann og jeg, er fryktelig lei oss for at Idas kamp mot kreften ikke lyktes. Ida, og også du Frode, har gjort et uslettelig stort inntrykk på oss. vi har stått med dere og fulgt dere i flere måneder via bloggen og det er også blitt noen oppmuntringsmailer til Ida underveis ;-)
selv om vi ikke kjenner dere personlig så har dere allikevel fått en plass i hjertene våres. Ida - en fantastisk flott jente, sterk og vakker. og du Frode, en skikkelig omtenksom god og snill ektemann, som sto løpet ut tett ved Idas side.
vi gjemmer Ida i hjertet - det er blitt noen tårer her også - og husker med glede hennes vakre og varme smil.
ta godt vare på deg selv, Frode og det må også dere andre i familien/nære venner gjøre. akkurat slik dere vet Ida ville det.
med ønske om Guds fred som overgår all forstand - hilsen og klem fra Tove og DI
"så blir da disse tre stående, tro, håp og kjærlighet. men størst av dem er kjærligheten"

Erling H. sa...

Etter å ha fulgt bloggen i over eit halv år, og hatt håp om at da skulle enda godt til slutt, så er ufatteleg trist at du er bort nå Ida. Du har kjempa og vert så tapper, takk for at du har villa dela da med meg, med alle som les bloggen din. Har tåre nedover kinna mens eg skriv no. Ønske om at du sku få igjen livet ditt etter kreften har vert stor, og eg har heia på deg heile vegen. Er skikkeleg lei meg for at de gjekk som de gjekk til slutt. Sende masse gode tanka til ektemann, familie og vennar av Ida. Kvil i fred Ida, du har gitt håp til så mangen.

Anonym sa...

JEG HAR IKKE SETT DENNE BLOGGEN FØR,JEG BLE DYPT RØRT DA JEG LESTE LIT FRA DEN.IDA HAR FRED NÅ OG MÅTTE DERE FÅ TRØST ALLE DERE SOM STO HENNE NÆR.SUSANNE DET ER ET NYDELIG DIKT DU HAR SKREVET,JA DET ER SÅ TRIST NÅR FOLK FÅR KREFT OG DØR.TIL DEG FRODE SOM VAR HENNES SAMBOER MÅTTE DU FINNE TRØST OG RO.RIP IDA DU HAR FRED NÅ,DU HAR INGEN SMERTER MERE DET MÅ VI TENKE PÅ,HVIL I FRED IDA.

Anonym sa...

Takk for at jeg har fått lese bloggen, det har gitt styrke og inspirasjon i kampen mot kreft!

Nina C. sa...

Nettopp sett videoen på vgnett. Dypt rørt. Ville sende mine kondolanser til familien og deg,

Anonym sa...

Jag sänder er kärlek, mod och styrka genom world wide web!

Hanna från Sverige

Florentina sa...

Hvil i fred kjäre Ida.. Jeg leser bloggen din om og om igjen og gråter hver gang. Vi gikk på samme barneskole og ungdomsskole og jeg husker alltid det vakre smilet ditt. Du har ingen smerter mer og du fikk opplevd riktig kjärlek, som mange kanskje aldrig gjör, selvom de lever i 90 år. Du kjempa hvertfall hver eneste dag og du har inspirert såååå mange mennesker samtidig gitt oss en "wake up call" om hvor heldige vi er!!! Takk väre deg setter vi pris på livet. Jeg velger å skrive kommentaren til DEG for du er INTE borte, din skjel lever videre.. Det er bare din kropp som döde, INTE DU... Frode: Jeg kondolerer av hele mitt hjerte og jeg anbefaler deg og alle de närmeste å lese boken : "Livet etter döden" av Depak Chopra. En fantastisk bok som forteller oss om skjelens reise videre og att vi aldrig slutter å eksistere selvom kroppen dör.. Den kommer faktisk til å hjelpe mer enn man tror. Gud tok en av sine engler tilbake..Takk for en fantastisk blogg og for at dere delte den med oss... ida kommer aldrig til å bli glömt, hun har satt sine spor dypt i oss alle...

lena Åstrand sa...

Jag såg på aftonbladet.se om Ida och sökte upp denna bloggen och blev väldigt tagen av vad ni har skrivit. Jag beklagar verkligen sorgen. Jag har själv släktingar som har drabbats utav cancer och det är helt frukansvärt! Jag hoppas att hon nu har det bra där hon är och jag beklagar verkligen, jag tänker på er.

mvh
Lena Åstrand ifrån Sverige

Hanne M sa...

"Some People come into our lives and quickly go. Some people move our souls to dance. They awaken us to a new understanding with the passing whisper of their wisdom. Some people make the sky more beautiful to gaze upon. They stay in our lives for a while, leave footprints on our hearts, and we are never ever the same." Anonymous

"Ancient lovers believed a kiss would literally unite their souls, because the spirit was said to be carried in one's breath" Eve Glickman

Kondolerer til Ida's ektemann, familie og venner. Det har kommet en ny stjerne på himmelen nå.