onsdag 13. oktober 2010

En liten oppdatering...

Det er Susanne, venninna til Ida, som skriver denne gangen.

Det går bra med Ida nå, men Ida var på sykehuset i natt fordi kaliumverdiene ikke var som de skulle. Dette ble behandlet med insulin, noe kroppen til Ida viste seg ikke å tålte. Slik jeg forsto det, var det slik at Ida fikk en for stor dose insulin og reagerte negativt på det.

Frode hadde våknet av at Ida ikke pustet helt som hun skulle, og prøvde derfor å få kontakt med henne uten hell. Han tilkalte hjelp, men heller ikke sykepleierne klarte å få kontakt etter å ha prøvd i mange minutter. En lege sprøytet inn sukker, og først da responderte hun. Pga. insulinen hadde blodsukkernivået til Ida nådd et kritisk nivå, noe som resulterte i føling. Nattens hendelse har satt en støkk i mange av oss, men heldigvis er nivåene tilbake slik de skal, og Ida er nå litt kvikkere til tross for at hun preges av det som hendte. Hun er sliten og trenger hvile.

Jeg tillater meg å føle litt her inne, dele litt frustrasjon over situasjonen, men samtidig min beundring over Ida og hennes kamp. Det hele føles så urettferdig! Så uendelig, mektig urettferdig! Ingen skal få kreft, men om man først skal få det, skal man være en 100 år gammel avdanket røyker med kronisk kols, dårlig holdning og elendig kosthold. Man skal ikke være ung, atletisk, ikke røykende, positiv og med et godt kosthold, slik Ida alltid har vært. Ida har så mye å leve for, så mye som gjenstår å oppleve! Jeg velger å håpe og tro at Ida skal få muligheten til leve gjennom mange flere år fylt av alt det gode hun fortjener.

Jeg tror mange av oss har gjort oss opp noen tanker om hvordan man selv ville reagert om man fikk diagnosen kreft, eller om noen som sto oss nær, slik Frode står Ida, fikk denne høyt foraktede sykdommen. Jeg kan ikke annet enn å håpe og tro at jeg vil finne den samme styrken, kampviljen og livsgleden som Ida og Frode har vist. Det er beundringsverdig å se Ida smile midt i smerten. Oppleve Idas enorme kjærlighet til de rundt seg når kreftene synes å være få, og se hvordan Ida trøster de rundt seg, inkludert meg, for ting som er små bagateller i forhold til hva hun selv kjemper mot. Det er Ida i et nøtteskall; setter alltid andre foran seg selv. Ida med det store hjertet, den rike sjelen og enorme empatien. Jeg føler meg så mye rikere nettopp fordi jeg har mennesker som Ida i livet mitt.

Derfor håper jeg og ber jeg om at miraklenes tider ikke er over, og at Ida skal berøres av et slikt mirakel og bli frisk! Jeg trenger Ida, og verden trenger Ida!

Derfor henvender jeg meg til alle dere der ute som samtaler med en Gud dere tror kan hjelpe midt i desperasjonen. Be om et mirakel, og be om at Guden deres må gi Ida det hun trenger for å bli frisk. Hjelp meg til å få en av mine aller beste venninner tilbake til den helsen hun burde hatt.

Ida! Vakre, vakre Ida. Bli frisk!

Jeg er utrolig glad i deg!
Din Susanne

25 kommentarer:

Monica sa...

Så godt å høre at det er bedring, og jeg samtaler med min Gud hele tiden jeg nå, mirakler skjer jo tross alt hver dag...... Man må bare tro....
Takk for oppdateringen Susanne :0) Ida er heldig som har en venn som deg, alle skulle hatt en Susanne når det stormet som værst :0) Klæm fra Monica

Kjersti sa...

Tenker på deg Ida <3 Sender deg gode tanker mange ganger hver eneste dag.

Yvonne sa...

"Jeg trenger Ida, og verden trenger Ida!" Så skriver du Susanne och det är helt sant!
Vi vill att du ska bli helt frisk, Ida! Vi vill att du ska få leva ett rikt och gott liv i kärlek med din fantastiske Frode! Vi längtar efter det bästa för er två!
Vi ber till Gud om ett under och vi vet att Gud gör under mitt i vår egen litenhet, mitt i vår egen totala hjälplöshet. Gud är Gud i alla fall. Hela tiden är Han Gud... även när vi inte ser det eller ens orkar tro det.
Ida, du fantastiska Ida!
Tack för att du är du!
All styrka och all kärlek, som finns att få, skulle jag vilja samla ihop och ge till dig!

Jane sa...

Tusen takk for oppdateringen Susanne.

Kjære Ida,
Du fortjener det beste, jeg ber for deg hver eneste dag:
Mirakler skjer ,og skal skje nå!

Du er sterk ,og klarer seg igjennom dette!Jeg skulle ønske det var noe jeg kunne gjøre fordi den situasjonen må snu seg.

Masse god bedring.
Sender mange varme klemmer:))

Anonym sa...

Det plager meg at flotte, sympatiske mennesker skal plages med denne dritten! Kreft rammer tifeldig, brått og brutalt! Nå er jeg så heldig at jeg ble erklært kreftfri for halvannet år siden!

Gud som jeg ønsker at Ida opplever et mirakel og får samme beskjeden en gang..

Krisitine sa...

Takk for oppdateringen Susanne, jeg har fulgt bloggen til Ida veldig lenge, og jeg tror at Ida blir frisk. Hun er sterk og har familien rundt seg, derfor tror jeg at hun klarer det. Jeg ber for henne.

Trine sa...

Susanne,

Takk for oppdatering, og takk for at du tar så godt vare på Ida.

Jeg tror på mirakler!

Klem Trine

Cecilie sa...

Takk for oppdateringen Susanne.

Skremmende å lese om det som har hendt, men det er godt å høre at hun har det bedre.
Jeg tenker på henne hver dag og krysser det jeg krysse kan for at mirkelet skal treffe Ida og at hun blir helt frisk igjen.
Ingen burde få oppleve kreft. Ingen!

Yvonne sa...

Ida! Vi längtar efter att du blir helt frisk! Vi längtar efter ett långt och härligt liv tillsammns för dig och Frode!
Du den finaste!!!
Vi ber för dig och för er båda... och jag längtar efter dig!
Susanne, du är den bästa vän någon kan ha!
Bamseklemmen kommer här!

Anonym sa...

Jeg følger bloggen daglig og håper hver dag på at et mirakel skjer.

Har selv hatt kreft. Brukte skolemedisin, alternativ medisin og behandling. Er idag frisk og i full jobb!

Virker som skolemedisinen har "gitt opp". Mitt råd er å supplere med seriøse alternativer behandlingsformer og/eller medisiner.

De beste ønsker :-)

Trond Nilsen sa...

Det er ikke ofte jeg sender noen ord og tanker til Gud. Men nå gjør jeg det virkelig. Jeg vet at Gud kan utrette mirakler. Har selv opplevd det. Så nå må også kjære Ida få oppleve et slikt mirakel.

Susanne sa...

Skulle ønske det var noe jeg kunne gjøre! Føler meg så maktesløs og liten her jeg roper etter mirakler. Jeg trenger så sårt et mirakel som kan gjøre Ida frisk. Ida er ikke i form nå.

Kjære Gud, vi trenger et mirakel!

Yvonne sa...

Kjære Gud, vi trenger et mirakel!

Här kommer en till, som bara ropar till Gud, ropar som du Susanne!

Ida, älskade fina Ida! Vi längtar efter dig och vi längtar efter miraklet, som gör dig frisk.

Ida,mina ord blir så fattiga och så tomma, men i mitt hjärta önskar jag att du ska få fortsätta leva, som den helt fantastiska människa, som du är!

Jesus,lägg dina kärleksarmar runt Ida och låt henne bara få njuta av Din underbara frid!
Din frid är som balsam, den är som den ljumma sommarvinden.Den är som svalt vatten en het sommardag. Den lockar fram ett glädjeskratt!

Klemmen du får är varm!

Jag skulle vilja vara hos dig!

Martin sa...

Stiller meg i rekken av de som folder sine hender her nå. Vi er mange som ber, og Gud hvor vi trenger et mirakel for Ida. Tenker på dere nesten døgnet rundt nå

Susanne sa...

Skulle ønske jeg kunne gjøre noe. :(

Anonym sa...

tenker på deg, ida, tenker på din familie og venner, livet er så urettferdig så altfor ofte.. Sender deg all verdens positive tanker - for det er alt jeg kan gjøre for deg nå.

Anonym sa...

har fulkt bloggen lenge nå. Lest hvor hardt og brutalt livet kan ramme, selvom man er ung. Du og din familie har kjempet og kjempet og gjør det fortsatt. Noe man ALLDRI skal slutte med. Det finnes ALLTID håp!!!!
Tenker på deg ofte..
Sender mange varme håpfulle klemmer.

"Hvor dypt vi enn er falt, så formår allikevel en stråle av håp å løfte oss opp til samme høyde som før"

Anonym sa...

Jeg tenker på dere og ber for dere. Det er veldig vanskelig ikke å kunne gjøre noe for en som er syk. Det er veldig vondt og tungt. Håper det snur snart, og at Ida kan få bedre dager.

Martin sa...

Jeg venter spent på neste oppdatering. Gode Gud hvor engstelig og redd jeg er for å høre dårlige nyheter nå. Tenker på deg hele tiden Ida

Kjersti sa...

<3

Anonym sa...

Jeg har ingen gud å be til, men jeg håper det går bra med Ida - ønsker at hun skal bli frisk og skal få leve livet sitt fullt ut. Sender deg alle gode ønsker, Ida

Sara sa...

Hvordan går det med ida nå????

Tenker og ber til GUD hver dag for deg ida...

Du skal bli frisk..

Klem

Anonym sa...

Som frisk har man tusen ønsker - som syk har man bare ett... Masse tanker sendes Ida og familien ! klem Tone

Anonym sa...

Det finnes ikke ord. Tårene renner her jeg sitter, dette er så trsgisk urettferdig. Dere er med meg i mine bønner. Ida, vi har bedt for deg i hele kveld. La oss be om at Gud tar godt vare på dere alle, uansett hvor dere er. På den ene eller den andre siden.

Anonym sa...

Hvil i fred, Ida !